Tandproteser

Behandling med tandproteser i København

Tandproteser er en aftagelig erstatning for manglende tænder.

Hvad er tandproteser, og kan du drage nytte af denne behandling? Bliv klogere her

Tandproteser (også kaldet kunstige tænder) er en aftagelig erstatningskonstruktion til dig, der mangler én eller flere tænder. Tandproteser er en forholdsvis hyppig behandling, da det kun er de færreste af os, der får lov at bevare alle vores naturlige tænder gennem hele livet. Her på siden kan du blive klogere på, hvilke typer proteser, vi benytter os af, og hvordan en sådan behandling typisk forløber sig hos os.

Sådan forløber en behandling med tandproteser hos Tandlægerne ved Nørreport

Når du skal have lavet tandproteser, foretager vi altid et grundigt forarbejde i samarbejde med dig. Vi vil naturligvis tage hensyn til og tale med dig om dine ønsker, din økonomiske situation og eventuelle bekymringer. Der findes fortrinsvis to typer af proteser: helproteser og delproteser i akryl og stål. Delproteser kan sidde fast på dine egne tænder eller via tryklås på implantater eller dine egne resterende tandrødder. Forløbet ser således ud:

  • Som forberedelse tager vi et aftryk af dine gummer, så der bliver en god kongruens mellem gummen og indersiden af protesen.
  • Herefter registrerer vi dit bid, så protesen vil passe med tænderne i modsatte kæbe.
  • Derefter afprøver vi tandopstillingen i voks, så vi kan godkende, hvordan proteserne skal se ud.
  • Når du har fået udleveret din endelige protese, vil du komme til 1-2 kontrolbesøg for at justere eventuelle ujævnheder.

Hvad kan du forvente med tandproteser?

I langt de fleste tilfælde vil din protese se naturlig ud – uanset størrelsen og arten af protesen – men den vil aldrig føles 100% som dine egne tænder. Mange protesebrugere oplever også, at gummen svinder med årene, hvilket resulterer i, at protesen sidder dårligere fast. Det er der heldigvis råd for. I dette tilfælde vil vi tilbyde at indoperere et antal implantater, så man kan fastgøre protesen hertil og afstedkomme problemer.

Få tid til tandprotese i dag

Vi er en tandklinik beliggende i hjertet af København, og vi prioriterer at have en afslappet og respektfuld atmosfære. Vi er kendt for vores korte ventetider, og så er vi naturligvis en moderne tandklinik, der konstant har øje for nye tendenser og videreuddanner os inden for vores fag. Vil du vide mere eller bestille tid, kan du kontakte os på 70 88 39 76, eller mail klinik@kbhtand.dk