Tandproteser

Behandling med tandproteser i København

Tandproteser er en aftagelig erstatning for manglende tænder.

Hvad er tandproteser, og kan du drage nytte af denne behandling? Bliv klogere her

Tandproteser (også kaldet kunstige tænder) er en aftagelig erstatningskonstruktion til dig, der mangler én eller flere tænder. Tandproteser er en forholdsvis hyppig behandling, da det kun er de færreste af os, der får lov at bevare alle vores naturlige tænder gennem hele livet. Her på siden kan du blive klogere på, hvilke typer proteser, vi benytter os af, og hvordan en sådan behandling typisk forløber sig hos os.

Sådan forløber en behandling med tandproteser hos Tandlægerne ved Nørreport

Når du skal have lavet tandproteser, foretager vi altid et grundigt forarbejde i samarbejde med dig. Vi vil naturligvis tage hensyn til og tale med dig om dine ønsker, din økonomiske situation og eventuelle bekymringer. Der findes fortrinsvis to typer af proteser: helproteser og delproteser i akryl og stål. Delproteser kan sidde fast på dine egne tænder eller via tryklås på implantater eller dine egne resterende tandrødder. Forløbet ser således ud:

  • Som forberedelse tager vi et aftryk af dine gummer, så der bliver en god kongruens mellem gummen og indersiden af protesen.
  • Herefter registrerer vi dit bid, så protesen vil passe med tænderne i modsatte kæbe.
  • Derefter afprøver vi tandopstillingen i voks, så vi kan godkende, hvordan proteserne skal se ud.
  • Når du har fået udleveret din endelige protese, vil du komme til 1-2 kontrolbesøg for at justere eventuelle ujævnheder.

Hvad kan du forvente med tandproteser?

I langt de fleste tilfælde vil din protese se naturlig ud – uanset størrelsen og arten af protesen – men den vil aldrig føles 100% som dine egne tænder. Mange protesebrugere oplever også, at gummen svinder med årene, hvilket resulterer i, at protesen sidder dårligere fast. Det er der heldigvis råd for. I dette tilfælde vil vi tilbyde at indoperere et antal implantater, så man kan fastgøre protesen hertil og afstedkomme problemer.

Få tid til tandprotese i dag

Vi er en tandklinik beliggende i hjertet af København, og vi prioriterer at have en afslappet og respektfuld atmosfære. Vi er kendt for vores korte ventetider, og så er vi naturligvis en moderne tandklinik, der konstant har øje for nye tendenser og videreuddanner os inden for vores fag. Vil du vide mere eller bestille tid, kan du kontakte os på 33153530, eller mail klinik@kbhtand.dk

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er tandproteser?

  • Tandproteser er aftagelige erstatninger for manglende tænder og det omgivende væv. De kan være helproteser, som erstatter alle tænderne i over- eller underkæben, eller delproteser, som erstatter nogle manglende tænder.

Hvordan fungerer tandproteser?

  • Tandproteser er designet til at passe præcist over tandkødet og kæbeknoglen. De holdes på plads enten ved naturlig sugeeffekt, klæbemidler eller fastgørelsesanordninger for delproteser, der hæfter til de naturlige tænder.

Hvad er forskellen mellem helproteser og delproteser?

  • Helproteser erstatter alle tænderne i enten over- eller underkæben, mens delproteser erstatter nogle manglende tænder og fastgøres til de resterende naturlige tænder.

Hvordan er tilvænningsprocessen til tandproteser?

  • Det kan tage flere uger at vænne sig til nye tandproteser. I starten kan de føles mærkelige eller løse, og der kan opstå ømhed eller irritation. Talen og tyggeevnen kan også være påvirket i begyndelsen.

Hvordan plejer jeg mine tandproteser?

  • Tandproteser skal rengøres dagligt med en blød tandbørste og mild sæbe eller proteserens. De bør opbevares i vand eller en proteserensningsløsning, når de ikke er i brug, for at forhindre udtørring og deformation.

Kan jeg sove med mine tandproteser?

  • Det anbefales at tage tandproteserne ud om natten for at give tandkødet og kæben en pause og forhindre svampeinfektioner. Proteserne kan opbevares i vand eller en proteserensningsløsning natten over.

Hvor længe holder tandproteser?

  • Tandproteser holder typisk mellem 5-10 år, men dette afhænger af pleje og vedligeholdelse. Regelmæssige tandlægebesøg er nødvendige for at sikre, at proteserne passer korrekt og er i god stand.

Kan jeg spise normalt med tandproteser?

  • Med tid og øvelse kan du lære at spise normalt med tandproteser. Start med bløde fødevarer og undgå klæbrige eller hårde madvarer i begyndelsen. Skær maden i små bidder og tyg langsomt.

Kan tandproteser se naturlige ud?

  • Moderne tandproteser er designet til at se meget naturlige ud. De kan tilpasses i farve og form for at matche dine naturlige tænder og tandkød.

Hvad koster tandproteser?

  • Prisen på tandproteser varierer afhængigt af materialer, type (hel eller delprotese) og tandlægens honorarer. Det er en god idé at få et prisoverslag fra tandlægen før behandlingen påbegyndes.

Hvordan vedligeholder jeg mine tandproteser for at undgå problemer?

  • Ud over daglig rengøring er det vigtigt at besøge tandlægen regelmæssigt for kontrol og justering af proteserne. Undgå at bruge hårde børster og slibende rengøringsmidler, da de kan beskadige proteserne.

Kan tandproteser påvirke min tale?

  • Ja, tandproteser kan påvirke talen i starten. Øvelse, som at læse højt og gentage vanskelige ord, kan hjælpe dig med at vænne dig til proteserne og forbedre din tale.