Fyldninger

Behandling med fyldninger København

Hos kbhtand.dk benytter vi fortrinsvis plastfyldninger ved både udskiftning af dårlige fyldninger og ved nye huller.

Hvilken type behandling er en fyldning? Bliv klogere her

En fylding er en behandling, der har til formål at erstatte manglende tandsubstans. Du har muligvis hørt det blive kaldt for en plombe, men denne betegnelse kommer fra en tid, hvor man anvendte bly (plumbum) til at udføre fyldninger. Fyldninger er et tilbud til dig, der har fået konstateret et hul i en tand, og som derfor har brug for at få fjernet den angrebne del af tanden. Det efterlader et hulrum, der fyldes op med fyldningsmateriale. Hos Tandlægerne ved Nørreport anvender vi fortrinsvis plast som materiale til vores fyldninger, hvad end der er tale om nye huller eller udskiftning af tidligere. Du kan her læse mere om, hvorfor vi prioriterer plastfyldninger i vores tandklinik.

Derfor tilbyder vi fortrinsvis plastfyldninger

Hos Tandlægerne ved Nørreport har vi stor erfaring med at arbejde med plastfyldninger, der opfylder alle nuværende krav til både styrke og æstetik. Vi bruger også i ny og næ sølvamalgam, som også er et dygtigt fyldningsmateriale, men vi udnytter det kun ved tilfælde, hvor det er vanskeligt at tørlægge plast – det kan fx være under tandkødet, hvor der er meget spyt. En klar fordel ved plastfyldinger er bl.a., at plast findes i flere farver, hvorfor det som regel er muligt for os at finde den farve, der passer til dit øvrige tandsæt.

Sådan forløber en plastfyldning hos Tandlægerne Nørreport

  • Først borer vi tanden ren og fjerner den angrebne tandsubstans.
  • Herefter ætser vi emaljen med en svag syre, der gør overfladen ru, og som derfor hjælper plasten med at sidde godt fast på tanden.
  • Derefter forbehandler vi tandbenet med væsker, der resulterer i en kemisk binding til tandbenet.
  • Til sidst anbringer vi plasten, som vi hærder med blåt lys. Herefter tilpasser vi den ved at fjerne eventuelt overskud og pudser den op.

En plastfyldning holder normalt i mange år, men der er flere individuelle forhold, der spiller ind. Derfor er det svært at sige, om det er 5, 10 eller 15 år. Et alternativ til denne behandling kan være kroner af guld eller porcelæn, der har en betydeligt større holdbarhed, og så kan porcelæn også laves endnu mere naturtro end plast. Dette er derfor også en dyrere løsning, der tager længere tid at fremstille, men vi hjælper også gerne med denne type behandlinger.

Hvis du ønsker flere informationer om behandling med fyldninger, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 70885987 eller mail: klinik@kbhtand.dk

Et alternativ til plastfyldningerne er fyldninger eller kroner af guld eller porcelæn. Disse har betydelig større holdbarhed end plastfyldninger, og porcelænet kan kosmetisk laves mere naturtro end plast. Vi kommer desværre ikke uden om, at disse fyldninger også er en del dyrere end plastfyldninger og tager længere tid at få fremstillet. 

Ønsker du en behandling med plastfyldninger, kan du kontakte os på telefon: 70897169 eller mail: klinik@kbhtand.dk. 

Læs blandt andet om paradentosebehandling her