Implantat

Implantatbehandling

Et implantat er en kunstig rod, der er oftest lavet af titanium.

Titanium har den gode egenskab, at knoglen kan gro fast til den og dermed kan fungere som en naturlig rod, som man efterfølgende kan sætte fx en tandkrone på. Før operationen kræves en nøje undersøgelse af plads- og knogleforholdene i det relevante område samt af hele kæben.

Behandling med implantater

Indsættelse af implantater er et kirurgisk indgreb, som foregår i lokalbedøvelse. Indgrebet er ikke vanskeligt og medfører sjældent ubehageligheder for patienten. Vi borer et hul i kæbebenet, hvorefter implantatet med forsigtighed skrues på plads.

Nu forestår en helingsperiode. I denne periode må implantatet ikke belastes. Da knoglen er mindre kompakt i overkæben, vil en heling her tage noget længere end i underkæben, typisk omkring 6-7 måneder. I helingsperioden er det muligt efter tilpasning at benytte sin normale protese. Er der tale om erstatning af en enkelt tand, fremstiller vi som en midlertidig løsning en smileprotese eller en såkaldt ætsbro.

Efter vel overstået helingsperiode sikrer vi via et røntgenbillede, at implantaterne er groet fast med knoglen. Nu foretages den såkaldte abutment operation. På implantatet fastgøres et mellemstykke, som skal forbinde implantatet med mundhulen.

Efter en pause på to til fire uger tager vi herefter aftryk til krone, bro eller protese, der til sidst skrues eller cementeres fast til abutmentet.

Man kan have et implantat eller flere, afhængig af situationen. Hvis man er tandløs og ønsker implantat, skal man i underkæben have minimum 2 implantater til en trykknapprotese og i overkæben minimum 4. Hvis man ønsker en fastsiddende løsning, kræver det flere implantater.

Implantater har i dag erstattet mange tandbroer, da tandsundheden nu er så god, at det vil være synd at bore i intakte tænder for at erstatte én manglende tand.

Ønsker du flere informationer omkring behandlingen med implantater, er du mere end velkommen til at kontakte klinikken på telefon: 70 89 71 69, eller på mail: kllinik@kbhtand.dk

Er uheldet ude? Læs mere om akut tandlæge her.