Tandblegning

Tandblegning i København, få flotte hvide tænder

Hvis du ønsker et lysere og hvidere smil, kan vi hjælpe dig med en tandblegning hos kbhtand.dk - Tandlægerne ved Nørreport.

Tænder har fra naturens hånd en gullig nuance, og bliver med alderen mere gullige eller gråtonede. Tobak, the, rødvin og kaffe er nogle af årsagerne til misfarvningen.

Hvidere tænder med tandblegning

Tandblegning er en effektiv og anerkendt metode til afhjælpning af problemet. Især tænder med gullige farver er modtagelige for behandling, hvorimod gråtonede tænder er en anelse sværere at blege.

Alle tænder kan bleges, men det er vanskelig på forhånd præcis at love, hvor meget hvidere de bliver. Vi kan kun sige: hvidere bliver de.

Sådan foregår tandblegning

Under en tandblegning forekommer der en kemisk nedbrydning af de farvestoffer, som har forårsaget misfarvningen. Vi benytter en særlig form for brintoverilte, som trænger ind i tændernes emalje. Store farvede molekyler nedbrydes i denne proces til mindre – og dermed også mindre farvede – molekyler. Resultatet er lysere tænder. Farvestofferne vil dog til stadighed samles i dine tænder, og derfor skal du regne med at gentage tandblegningen efter nogle år.

2 tandblegningsmetoder

Der findes 2 metoder til at få bleget sine tænder:

  • Klinikblegning i vores tandklinik i København K tæt på Nørreport, hvor du i løbet af en 1½ times tid får bleget dine tænder ved hjælp af det aktive stof. Vi beskytter tandkødet, da blegemidlet kan svie lidt og undertiden hjælper vi processen på vej vha lys.

  • Hjemmeblegning hvor du får udleveret blegemidlet og selv styrer processen derhjemme ved at komme blegemidlet i en individuel fremstillet skinne og gå med den nogle timer hver dag i et par uger.

Resultatet bliver det samme. Det er temperamentsspørgsmål, om man vælger den ene eller anden metode.

Er tandblegning det rette for dig?

Det er vigtigt at understrege, at behandlingen ved tandblegning ikke på nogen måde beskadiger tandemaljen. Hvis din tandemalje er meget slidt, skal du overveje, om tandblegning er den korrekte behandling, eller om der hellere skal fremstilles porcelæns- eller plastfacader, der limes på forsiden af fortænderne.

Dit tandkød skal være sundt, og dine fyldninger være tætte, før der kan foretages en tandblegning. Det er efterfølgende nødvendigt at udskifte meget misfarvede fyldninger, da fyldningerne ikke altid bleges tilstrækkelig.

De fleste patienter får en kortvarig øget temperaturfølsomhed efter blegning, da overfladen midlertidigt bliver lidt mere åben og porøs. Det medfører også, at man bør undgå rygning og rødvin og the de første par dage.

Ønsker du mere information om tandblegning behandlingen, skal du ikke tøve med at kontakte klinikken på telefon: 70897169 eller mail: klinik@kbhtand.dk, så kan vi finde en tid til en forundersøgelse.

 

Har du tandpine? Så har du måske brug for en rodbehandling.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er tandblegning?

  • Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der lysner misfarvede eller plettede tænder ved brug af blegemidler, såsom hydrogenperoxid eller carbamidperoxid.

Er tandblegning sikkert?

  • Tandblegning er generelt sikkert, når det udføres under opsyn af en tandlæge. Overforbrug eller forkert brug af blegemidler kan dog skade emaljen og tandkødet.

Hvordan foregår tandblegning?

  • Tandblegning kan udføres på tandklinikken (professionel tandblegning) eller derhjemme med produkter udleveret af tandlægen. Professionel tandblegning bruger højere koncentrationer af blegemiddel og kan give hurtigere resultater.

Hvor længe varer resultaterne af tandblegning?

  • Resultaterne kan vare fra flere måneder til et par år, afhængigt af dine kostvaner og mundhygiejne. Hyppig indtagelse af farvende fødevarer og drikkevarer, som kaffe, te, rødvin og tobak, kan forkorte varigheden.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

  • De mest almindelige bivirkninger er øget tandfølsomhed og irritation af tandkødet. Disse bivirkninger er normalt midlertidige og forsvinder efter endt behandling.

Hvor meget koster tandblegning?

  • Prisen på tandblegning varierer afhængigt af, om det udføres professionelt på tandklinikken eller derhjemme med tandlægeovervågede produkter. Professionel tandblegning er generelt dyrere end hjemmebehandling.

Kan alle få bleget tænderne?

  • Ikke alle er egnede kandidater til tandblegning. Personer med følsomme tænder, tandkødsproblemer, gravide kvinder og personer med visse dentalrestaureringer (som fyldninger, kroner og facader) bør konsultere deres tandlæge først.

Kan tandblegning fjerne alle typer misfarvninger?

  • Tandblegning er mest effektivt på overfladiske misfarvninger forårsaget af fødevarer, drikkevarer og tobak. Det er mindre effektivt på dybere misfarvninger, som kan skyldes medicin, skader eller genetiske faktorer.

Hvordan kan jeg vedligeholde resultatet af min tandblegning?

  • Oprethold god mundhygiejne ved at børste og bruge tandtråd dagligt, og begræns indtagelsen af farvende fødevarer og drikkevarer. Regelmæssige tandlægebesøg og eventuelle touch-up-behandlinger kan også hjælpe med at vedligeholde resultaterne.

Kan jeg blege tænderne derhjemme?

  • Ja, der findes hjemmeblegningsprodukter, som kan købes over disken eller fås gennem tandlægen. Hjemmeblegningssæt fra tandlægen er ofte mere effektive og sikre, da de er tilpasset dine tænder og har en passende blegemiddelkoncentration.

Hvor lang tid tager en tandblegningsbehandling?

  • Professionel tandblegning kan tage fra 30 minutter til en time pr. session, mens hjemmeblegning typisk kræver daglig brug over flere uger for at opnå de ønskede resultater.

Hvad skal jeg undgå efter tandblegning?

  • Undgå farvende fødevarer og drikkevarer, som kaffe, te, rødvin, bær og saucer, i mindst 24-48 timer efter behandlingen. Rygning bør også undgås, da det kan plette tænderne igen hurtigt.