Tandblegning

Tandblegning i København, få flotte hvide tænder

Hvis du ønsker et lysere og hvidere smil, kan vi hjælpe dig med en tandblegning hos kbhtand.dk - Tandlægerne ved Nørreport.

Tænder har fra naturens hånd en gullig nuance, og bliver med alderen mere gullige eller gråtonede. Tobak, the, rødvin og kaffe er nogle af årsagerne til misfarvningen.

Hvidere tænder med tandblegning

Tandblegning er en effektiv og anerkendt metode til afhjælpning af problemet. Især tænder med gullige farver er modtagelige for behandling, hvorimod gråtonede tænder er en anelse sværere at blege.

Alle tænder kan bleges, men det er vanskelig på forhånd præcis at love, hvor meget hvidere de bliver. Vi kan kun sige: hvidere bliver de.

Sådan foregår tandblegning

Under en tandblegning forekommer der en kemisk nedbrydning af de farvestoffer, som har forårsaget misfarvningen. Vi benytter en særlig form for brintoverilte, som trænger ind i tændernes emalje. Store farvede molekyler nedbrydes i denne proces til mindre – og dermed også mindre farvede – molekyler. Resultatet er lysere tænder. Farvestofferne vil dog til stadighed samles i dine tænder, og derfor skal du regne med at gentage tandblegningen efter nogle år.

2 tandblegningsmetoder

Der findes 2 metoder til at få bleget sine tænder:

  • Klinikblegning i vores tandklinik i København K tæt på Nørreport, hvor du i løbet af en 1½ times tid får bleget dine tænder ved hjælp af det aktive stof. Vi beskytter tandkødet, da blegemidlet kan svie lidt og undertiden hjælper vi processen på vej vha lys.

  • Hjemmeblegning hvor du får udleveret blegemidlet og selv styrer processen derhjemme ved at komme blegemidlet i en individuel fremstillet skinne og gå med den nogle timer hver dag i et par uger.

Resultatet bliver det samme. Det er temperamentsspørgsmål, om man vælger den ene eller anden metode.

Er tandblegning det rette for dig?

Det er vigtigt at understrege, at behandlingen ved tandblegning ikke på nogen måde beskadiger tandemaljen. Hvis din tandemalje er meget slidt, skal du overveje, om tandblegning er den korrekte behandling, eller om der hellere skal fremstilles porcelæns- eller plastfacader, der limes på forsiden af fortænderne.

Dit tandkød skal være sundt, og dine fyldninger være tætte, før der kan foretages en tandblegning. Det er efterfølgende nødvendigt at udskifte meget misfarvede fyldninger, da fyldningerne ikke altid bleges tilstrækkelig.

De fleste patienter får en kortvarig øget temperaturfølsomhed efter blegning, da overfladen midlertidigt bliver lidt mere åben og porøs. Det medfører også, at man bør undgå rygning og rødvin og the de første par dage.

Ønsker du mere information om tandblegning behandlingen, skal du ikke tøve med at kontakte klinikken på telefon: 70897169 eller mail: klinik@kbhtand.dk, så kan vi finde en tid til en forundersøgelse.

 

Har du tandpine? Så har du måske brug for en rodbehandling.