Knækket tand

Behandling af knækket tand

Som udgangspunkt er tænder stærke, men selvfølgelig kan uheld forekomme.

Har du en knækket tand? Lær mere om behandlingsmuligheder her

Vores tænder er som udgangspunkt stærke, men der kan selvfølgelig ske uheld, som udfordrer eller beskadiger holdbarheden og udseendet af én eller flere af dine tænder. Oftest vil det være et resultat af en udefrakommende påvirkning som fx at bide i noget hård, få et stød eller slag i hovedet eller et styrt på cyklen. Afhængig af omfanget på dit uheld kan dette traume resultere i alt fra, at en mindre flis knækker af, til at hele tandkronen eller roden flækker. Uanset hvad dit tilfælde måtte være, er det heldigvis ofte muligt at redde tanden. På denne side kan du lære mere om, hvilke behandlingsmuligheder vi tilbyder til en knækket tand.

Sådan behandler vi knækket tænder hos Tandlægerne ved Nørreport

Når vi tilbyder dig en behandling, er det altid med udgangspunkt i din unikke situation, og dette er derfor blot eksempler på typiske behandlingsmuligheder. Udover at tænder kan knække på grund af et traume, er der også en tendens til, at rodbehandlede tænder kan flække, tænder med sølvfyldninger eller tænder med store huller. Det kan også være et spørgsmål om alder, da tænderne naturligvis svækkes over tid. Uanset hvad dit udgangspunkt er, tilbyder vi følgende muligheder, så du kan genvinde et fuldt tandsæt:

  • Er der tale om små affraktureringer af emaljen eller en generel skade i tandens ydre del, vil vi som regel reparerer dette med en mindre pladsfyldning
  • Ved mere alvorlige brud har tanden brug for en omsluttende restaurering i form af fx en krone
  • Hvis tandens nerve er blevet beskadiget, vil du få brug for en mere alvorlig behandling via fx rodbehandling og derefter forsynes denne med en krone.

Vi foretager altid en grundig forundersøgelse samt tager en samtale med dig om de muligheder, vi finder, er bedst i dit tilfælde.

Det skal du gøre ved en knækket tand

Som udgangspunkt skal du ikke selv gøre andet end at kontakte en tandlæge eller akut tandlæge med det samme. Hos Tandlægerne ved Nørreport tilbyder vi akutbehandlinger, så du er altid velkommen til at kontakte os på telefon: 70 87 81 90 eller på mail: klinik@kbhtand.dk.

Har du knækket en tand, er det vigtigt at tage til en tandlæge i København eller kontakte vores akut tandlæge for at få kigget på det.