Tandbroer

Behandling med tandbro - Erstat en eller flere tænder

En tandbro – i daglig tale kaldet en bro – erstatter en eller flere manglende tænder.

Hvad er en behandling med tandbro? Bliv klogere her

En tandbro – i daglig tale kaldet en bro – er en erstatningskonstruktion til en eller flere manglende tænder. En bro bliver sat fast på nabotænderne, hvad end disse er implantater eller naturlige tænder, og broen vil dermed blive en integreret del af dit tandsæt og føles ganske naturlig. Modsat andre implantatløsninger hviler broen altså på dine eksisterende tænder, og den vil dermed ikke blive indopereret i kæben. I stedet bliver denne limet/cementeret fast, og behandlingen er derfor en permanent løsning, der giver en god tyggefunktion, og som har en rigtig god holdbarhed.

Sådan forløber en behandling med tandbro hos Tandlægerne ved Nørreport

Tandbroer er først og fremmest konstrueret ud fra, hvad der kaldes metalkeramikprincipper. Det vil sige, at den har en kerne af guld, der giver den en enorm styrke, og så er der porcelæn udenpå, som vil give et kosmetisk, naturligt udtryk. Hos Tandlægerne ved Nørreport har vi stor erfaring med behandling med tandbroer samt alternativer til disse, som vi vil nævne i løbet af dette indlæg. Sådan her forløber behandlingen sig typisk:

  • Først renses og udbedres eventuel caries og tænderne slibes til under lokalbedøvelse
  • Herefter tager vi aftryk af tænderne, som vi sender til vores tandtekniker
  • Tænderne vil blive beskyttet med en midlertidig krone, og vi tager en farveprøve for at matche din tandbro til dit nuværende tandsæt
  • Når din bro er klar, vil den blive afprøvet og rettet til, så den passer i dit sammenbid
  • Herefter cementeres broen fast

Hvis du skal have erstattet en eller flere tænder med nye fastsiddende tænder, har du mulighed for enten at vælge en tandbro eller implantater. Vi vil vurdere tilstanden af dine nabotænder, pladsforhold, tandkødsplacering og lignende for at give dig det mest optimale tilbud på baggrund af dine forhold.

Bestil en tid til tandbro allerede i dag

Vi er en klinik i hjertet af København, hvor du altid vil blive mødt med respekt og venlighed. Vores klinik er gjort af en hyggelig og afslappet atmosfære, så du kan føle dig tryg under hel besøget. Vi garanterer kort ventetid på tandbehandlinger, så kontakt os i dag på 70 88 39 76 eller klinik@kbhtand.dk, og hør mere om vores tilbud.

Læs blandt andet om paradentosebehandling.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en tandbro?

  • En tandbro er en fast tandrestaurering, der bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder ved at fæstne en kunstig tand (eller tænder) til de naturlige tænder ved siden af hullet.

Hvordan fungerer en tandbro?

  • En tandbro består af en eller flere kunstige tænder (kaldet pontics), der holdes på plads af kroner, som cementeres på de tilstødende naturlige tænder (kaldet abutment-tænder). Disse kroner fungerer som støtte for broen.

Hvilke typer tandbroer findes der?

  • Der er flere typer tandbroer, herunder traditionelle faste broer, cantilever-broer, Maryland-broer (resin-bonded) og implantat-understøttede broer. Valget afhænger af tandens placering og tilstanden af de omkringliggende tænder.

Hvor lang tid tager det at få en tandbro?

  • Det tager normalt 2-3 tandlægebesøg over flere uger at få en tandbro. Under det første besøg forberedes de tilstødende tænder, og der tages et aftryk. Ved de efterfølgende besøg placeres og justeres broen.

Gør det ondt at få en tandbro?

  • Proceduren indebærer normalt lokalbedøvelse, så du bør ikke føle smerte under behandlingen. Der kan være noget ømhed eller ubehag efter proceduren, men dette er typisk mildt og kortvarigt.

Hvor længe holder en tandbro?

  • En tandbro kan holde mellem 5-15 år eller længere med god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg. Holdbarheden afhænger af broens materiale og hvordan du plejer dine tænder.

Hvordan plejer jeg en tandbro?

  • Det er vigtigt at opretholde god mundhygiejne ved at børste tænderne to gange dagligt, bruge tandtråd omkring broen, og gå til regelmæssige tandlægebesøg. Specielle interdentalbørster eller tandtrådstråde kan hjælpe med at rense omkring broen.

Hvad koster en tandbro?

  • Prisen på en tandbro varierer afhængigt af materialet, antallet af manglende tænder, kompleksiteten af proceduren og tandlægens honorarer. Det er en god idé at få et prisoverslag fra tandlægen før behandlingen påbegyndes.

Kan jeg spise normalt med en tandbro?

  • Ja, efter at have vænnet dig til broen, kan du spise normalt. Det anbefales dog at undgå meget hårde eller klæbrige fødevarer, som kan beskadige broen.

Hvad er fordelene ved en tandbro?

  • En tandbro kan genoprette dit smil, forbedre tyggefunktionen, forhindre de omkringliggende tænder i at flytte sig, og bevare ansigtets form. Det kan også hjælpe med at forbedre talen, hvis manglende tænder har påvirket din udtale.

Er der alternativer til tandbroer?

  • Ja, alternativer inkluderer tandimplantater, som er en permanent løsning, og aftagelige tandproteser. Valget afhænger af din munds sundhed, dine personlige præferencer og din tandlæges anbefalinger.

Kan jeg få en tandbro, hvis jeg har svage tilstødende tænder?

  • Hvis de tilstødende tænder er svage eller beskadigede, kan de muligvis ikke understøtte en traditionel bro. I sådanne tilfælde kan tandimplantater eller andre løsninger være bedre alternativer.