Tandbroer

Behandling med tandbro - Erstat en eller flere tænder

En tandbro – i daglig tale kaldet en bro – erstatter en eller flere manglende tænder.

Hvad er en behandling med tandbro? Bliv klogere her

En tandbro – i daglig tale kaldet en bro – er en erstatningskonstruktion til en eller flere manglende tænder. En bro bliver sat fast på nabotænderne, hvad end disse er implantater eller naturlige tænder, og broen vil dermed blive en integreret del af dit tandsæt og føles ganske naturlig. Modsat andre implantatløsninger hviler broen altså på dine eksisterende tænder, og den vil dermed ikke blive indopereret i kæben. I stedet bliver denne limet/cementeret fast, og behandlingen er derfor en permanent løsning, der giver en god tyggefunktion, og som har en rigtig god holdbarhed.

Sådan forløber en behandling med tandbro hos Tandlægerne ved Nørreport

Tandbroer er først og fremmest konstrueret ud fra, hvad der kaldes metalkeramikprincipper. Det vil sige, at den har en kerne af guld, der giver den en enorm styrke, og så er der porcelæn udenpå, som vil give et kosmetisk, naturligt udtryk. Hos Tandlægerne ved Nørreport har vi stor erfaring med behandling med tandbroer samt alternativer til disse, som vi vil nævne i løbet af dette indlæg. Sådan her forløber behandlingen sig typisk:

  • Først renses og udbedres eventuel caries og tænderne slibes til under lokalbedøvelse
  • Herefter tager vi aftryk af tænderne, som vi sender til vores tandtekniker
  • Tænderne vil blive beskyttet med en midlertidig krone, og vi tager en farveprøve for at matche din tandbro til dit nuværende tandsæt
  • Når din bro er klar, vil den blive afprøvet og rettet til, så den passer i dit sammenbid
  • Herefter cementeres broen fast

Hvis du skal have erstattet en eller flere tænder med nye fastsiddende tænder, har du mulighed for enten at vælge en tandbro eller implantater. Vi vil vurdere tilstanden af dine nabotænder, pladsforhold, tandkødsplacering og lignende for at give dig det mest optimale tilbud på baggrund af dine forhold.

Bestil en tid til tandbro allerede i dag

Vi er en klinik i hjertet af København, hvor du altid vil blive mødt med respekt og venlighed. Vores klinik er gjort af en hyggelig og afslappet atmosfære, så du kan føle dig tryg under hel besøget. Vi garanterer kort ventetid på tandbehandlinger, så kontakt os i dag på 70 88 39 76 eller klinik@kbhtand.dk, og hør mere om vores tilbud.

Læs blandt andet om paradentosebehandling.