Kroner

Bliv klogere på kroner

Tandkroner er en varig og stabil løsning til bevaring af tænder, der er ødelagte pga. caries, rodbehandling, store fyldninger eller traume.

Populært sagt kan en tandkrone sammenlignes med en beskyttende hætte eller et spændebånd, som dækker den behandlede tand og dermed forebygger fremtidige skader.

Der er forskellige typer kroner:

  • Konventionel guldkrone som i dag oftest kun anvendes bagest i munden.
  • Metalkeramikkrone, som består af en guldkerne med påbrændt porcelæn yderst.
  • En ren porcelænskrone som kan dække enten hele tanden eller blot erstatte den ødelagte del.

Hvilken type der er optimal i din situation, afhænger af den konkrete situation og afgøres i samråd med tandlægen.

Din nye tandkrone giver tanden dens gamle styrke tilbage. Vi tilpasser kronen, så den passer til nabotænderne og dit bid og vil efterfølgende fungere som en intakt tand.

Vi anbefaler især kroner i følgende situationer:

Ved store revner (infraktioner), der strækker helt ind til tandbenet, bør en krone som regel foretrækkes frem for en plastfyldning, da kronen holder sammen på tanden.

En tand med en stor fyldning har ikke samme styrke som en intakt tand. I den situation vil en krone kunne forebygge brud og skader.

En rodbehandlet tand er en sprød tand pga. den manglende nerve og blodforsyning. Det medfører, at den let knækker. Også her vil en krone kunne forebygge eller afhjælpe brud og skader.

Hvis dine tænder er meget misfarvede eller har en kedelig facon, vil porcelænskroner eller facader kunne skabe et helt nyt og smukt tandsæt. Kontakt os i dag på telefon: 70897169, eller mail: klinik@kbhtand.dk. Du er også altid velkommen til at komme forbi klinikken. 

Vil du bestille tid til behandling?

Book online her